Test intolerance na živila

Kriv je hladilnik!

Presenetljivo, a zares je vzroke za glavobol, utrujenost in bolezni moč iskati prav v hladilniku.

Ste vedeli, da je kar 60 % ljudi alergičnih na hrano? Temu pravimo nutritivna intoleranca, bolj pogovorno pa tudi »skrita alergija«, čeprav s pravo alergijo v resnici nimata ničesar skupnega.

Reakcija na hrano se pri navadni alergiji pojavi v obliki rdečih madežev na koži, zatekanja, dušenja in celo anafilaktičnega šoka. Še bolj pomembno je to, da se ti simptomi pojavijo takoj po zaužitju hrane, na katero smo alergični.

Pri nutritivni intoleranci stvari potekajo drugače, predvsem počasneje in prikrito, tako da človek sploh ne posumi, da je kaj narobe, medtem pa v njegovem telesu že divja prava imunska vojna.

To pa lahko preprečimo na dokaj enostaven način – s testom nutritivne intolerance oziroma testom intolerance na živila.

Quantum-Health_LEPOTA-ZDRAVJE_kroznik

Quantum Health v sodelovanju z laboratorijem!

Prej ko se bo našlo živilo, ki deluje proti vašemu organizmu, prej se bo lahko začelo zdravljenje in prej se boste spet lahko odlično počutili.

quantum-health_LEPOTA-ZDRAVJE_Intoleranca-slabost

Zakaj pride do slabega počutja?

Pri zdravem človeku se hrana v želodcu in črevesju predela v najdrobnejše delčke: beljakovine v aminokisline, ogljikovi hidrati v glukozo, maščobe v preproste maščobne kisline. Samo v taki obliki lahko ti prek črevesne stene prehajajo v kri in omogočajo normalno delovanje našega organizma.

Zaradi različnih razlogov (bolezni prebavnega trakta, uporaba zdravil in gensko spremenjenih živil,…) se ta proces lahko poruši in do celic pride premalo predelana hrana. Če jo te prepoznajo kot sovražnika, pride do sinteze imunoglobulinov, ki snovem preprečijo, da bi se absorbirale. Ob tem do zunanjih reakcij, kot so pordečitev in izpuščaji, ne prihaja. Ko je na udaru živčni sistem, se pojavijo nespečnost, kronična utrujenost, glavoboli, pri napadu na prebavila pa zaprtost, diareja, kolitis.

Če ti škodljivi procesi potekajo dlje časa, začne imunski sistem slabeti, človek pogosto zboleva, neprestano ga mučijo slabost in bolečine. Po zadnjih dognanjih alergologov je kronično vnetje, ki ga izzove nutritivna intoleranca, ključno za razvoj bolezni srčno-žilnega sistema, diabetesa in debelosti.

Na kaj smo alergični?

Poleg vseh mogočih prehranskih dopolnil, stabilizatorjev in ojačevalcev okusa, je lahko alergen prav vsaka oblika hrane. Kljub temu bolezenske reakcije najpogosteje izzove sorazmerno majhna skupina živil:sir, čokolada, agrumi in kava. Migrene lahko izzove goveja juha, medtem ko lahko delovanje prebavnega trakta zmotijo mlečni izdelki, morski sadeži, še posebno ostrige, klapavice in pokrovače. Hiperaktivnost in nevroze lahko povzročita barvilo tartrazin in benzojska kislina.

Pri otrocih se najpogosteje pojavlja alergija na mlečne beljakovine, jajca, sojo, redkeje na žita. Alergija na sladkor ne obstaja, a se otrokom s nutritivno intoleranco vnos sladkih živil vseeno odsvetuje, saj se pri njihovem zaužitju hitro dvigne raven sladkorja v krvi, kar še dodatno povečuje pojavljanje alergij, še posebno atopičnega dermatitisa.

Kaj pa, če je potrebno zdravljenje?

Nutritivno intoleranco je moč zdraviti brez zdravil, najpreprosteje tako, da iz svoje prehrane za obdobje dveh do treh mesece črtate vsa hranila, ki povzročajo reakcijo.

Bistveno izboljšanje simptomov je dokaj pogosto že po nekaj dneh. Simptomi v veliki meri ali pa celo v celoti izginejo, če se držite navodil svojega zdravnika.

Čeprav za ta fenomen znanstvena razlaga še ne obstaja, mnogi ljudje, ki so občutljivi na hrano, menijo, da lahko bolje nadzirajo svojo težo, če iz svojega jedilnika črtajo hranila, na katera so intolerantni.

Kako deluje test?

Test na intoleranco omogoča natančno odkrivanje zelo majhnih količin protitelesc v vaši krvi. Ta protitelesca so povezana z intoleranco (IgG4imunoglobulini) in se vežejo na izvlečke sestavnih delov hrane. Test odkrije reakcijo vaših protitelesc IgG4 na izbrana hranila.

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljnjo uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Več informacij

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere piškotke vsebuje spletno mesto?

Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Google Analytics _utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti
Google Analytics _utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut
Google Analytics _utmc Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju brskalnika
Google Analytics _utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev

Zapri